onsdag 30 januari 2008

Hemma hos äldsta dottern och mågen min.

Godmorgon på Er allesammans. Skriver ett inlägg nu innan jag och Tildi åker till sta´n. Känner att veckan inte räcker till riktigt. Hela helgen blir jag borta igen på konfaläger, så då blir det full rulle med en massa trevliga ungdomar...puuhh :)
Nåväl...här får Ni kika in hos äldsta dottern och mågen så länge. En liten glimt av fönstret i sovrummet. Malva har varit på Jojo ser jag...ljusstakarna i fattigmanssilver.
Orientaliskt inspirerat i vardagsrummet. Kan Indiska vara en favoritaffär månne??

Gammalt möter nytt. Ett vackert gammalt slitet skrivbord från T:s släkt och datorn som pricken över i:et. CD skivorna förvaras i en gammal trälåda. Tror det står Persil på den. Undrar om det var tvättmedel?

Ikoner

Ljust och fräscht i köket med vitt och grönt.

Titta vad jag fick när jag hälsade på! Fuskade och åt semla INNAN Fettisdagen.
Pottor...förlåt muggar från Indiska.
SMASKENS!
Sköt om Er allesammans. Jag återkommer med rapport om helgens bravader.
Och tusen TACK för alla härliga kommentarer. Det är guld värt
Kram från Gunilla

måndag 28 januari 2008

Mer sol, hästkrafter och kromade hojar!

Har fått vissa antydningar om att det är lite för mycket gulligull på min sida ...hmm......så här kommer en bild på den ljuva skatten som sover sin vintersömn i garaget för närvarande. Maken och jag har delad vårdnad om denna FATBOY. Vi turas om att köra, och det ser ganska festligt ut när jag har maken bak på bönpallen...jag 1.65 och maken 1.96 :)
När hojen mullrar...DÅ ÄR DET VÅR!

söndag 27 januari 2008

The girl is back in town...

Hej kära svärmor och alla andra där ute. Nu är jag tillbaka efter några dagars uppehåll. Har jobbat, haft lite datavajs samt varit på kurs i helgen. Har varit på en MOD-kurs på Vårsta i Härnösand. MOD utgår från alla människors lika värde och rättigheter - med fokus på etnicitet, kön, funktionshinder och sexuell läggning. Vi diskuterade spec. HBT under dessa dagar. Mycket givande!!!
Sussade gott (skapligt) på Fristad. Ett gammalt sjukhus som finns på Vårsta. Tur att jag ej är mörkrädd eller spökrädd. De gamla systrarna vakade väl över mig.

På hemvägen nu ikväll var jag tvungen att stanna och fota den vackra himlen som naturligtvis var mycket vackrare i verkligheten...men ändå. Träffade dessutom biskopen på OK macken i Ramsele!! Han var på väg från Gäddede till H-sand.
Några kloka ord från i helgen:
Prata hellre om vant och ovant istället för normalt och onormalt!!


På återseende alla kära vänner!
Kram från Gilla



måndag 21 januari 2008

När jag vaknade i morse var det -17 grader kallt. Så kallt har vi inte haft på hela vintern. Vi brukar vara vana vid kyla neråt -25-30 grader förr om åren. Men det är helt klart att vi håller på att få ett annat klimat här uppe i norra Sverige. Känns lite läskigt.
Det dröjer innan våren kommer hit på allvar, men jag kanske får fresta med några nya vårkreationer??
Dessa gamla tidningar från 1919 - 1925 är riktigt roliga att titta i.
Själv har jag gjort några beställningar ur H&M:s vårkatalog...litet annat snitt på de kläderna.
Liten växer så det knakar, och utbudet av klädaffärer är inte det bästa här. Det är tur att internet finns.

I helgen har jag bara latat mig. Jag och maken har varit krassliga hela helgen, så vi har roat oss med skidskytte på TV. Det är så spännande. Jag skrek högt när Björn Ferry knep guldet i lördags. Och hur de svenska tjejerna sköt!!! Full pott och silver till ACO. Det är nästan så att vi måste drista oss de 10 milen in till stan´(Östersund, alltså) för att kolla in Skidskytte-VM om några veckor.

Kramar till Er alla från Gunilla!

lördag 19 januari 2008

Smaskigt nyttigt matbröd

Här kommer receptet på brödet jag bakade igår:
Dag 1:
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl linfrö
1 dl vetekli
2,5 dl lingonsylt
4 dl ljummet vatten
Blanda allt och låt stå över natten.
Dag 2:
5 dl ljummet vatten
50 gr jäst
2 tsk salt
2 tsk kummin
18 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet, och blanda i
övriga ingredienser (inkl. ingredienserna från dag 1) till en deg.
Lägg degen i tre smorda formar (går även bra att lägga degen direkt på plåt).
Låt dem jäsa övertäckta med en handduk i 45 min. Grädda i 200 grader i 40 minuter.

Jag tycker förpackningarna från Saltå kvarns produkter är ursnygga. De passar bra i mitt orange och gröna kök ...haha! Och så är de ekologiska...produkterna alltså.
Ha en skön lördagkväll.
Kram från Gunilla

fredag 18 januari 2008

Pyssel och bak

I onsdags hade K och jag pysseltest. I höstas inköptes ett nålfiltningsset, och nu satte vi igång att filta......oj, så kul det var, så nu vet Du Madelene vad du kan pyssla med när vi träffas igen :)


Två hjärtan tillverkade jag. Ett vitt och ett grönt.

Idag är jag ledig. Det var så skönt med sovmorgon. Speciellt som sen jag känner mig lite småhurven. Är väl någon förkylning på gång. Då upptäckte jag att det bor en ängel i vårt hus (ja, det har jag ju vetat sen länge)
Liten kom med mjölk och macka på säng...underbara unge!
Har bakat nyttigt bröd idag.
Fick receptet av en kollega. Toppengott!
Skall lägga ut det senare, måste kura ner i sängen nu.
Kram till Er alla från Gilla




tisdag 15 januari 2008

Lite nostalgi

För en tid sedan kom min kära kusin med några gamla böcker, psalmböcker, brev och kort. Det visade sig att det bl.a var brev och kort skrivna av min älskade mor till sin mor (momma min) på 30-talet. Det var så att tårarna började bränna bakom ögonlocken när jag läste hur mamma skrev kärleksfullt om sin lillebror. Underbara skatter...tusen tack. Nu när jag längtar till våren så har jag köpt några söta små vivor. Denna sorts blommor brukar dessvärre kola av tämligen omgående i min vård. Men förhoppningen är att jag ska försöka hålla liv i dem till tjälen går ur jorden och...
...jag kan plutta ner dem i jorden utomhus. Där brukar de trivas och växa år efter år... otroligt nog.
Godnattkram till alla trevliga människor
från Gunilla.

söndag 13 januari 2008

Isprinsessan...NOT

En dag på isen...

...kan sluta så här,men allt gick bra. Inga brutna handleder eller så. Det var ju ca. 20 år sedan jag åkte. Vad får jag för domarpoäng månne?
Halkiga hälsningar från Gunilla

lördag 12 januari 2008

Still alive and kicki´n

Precis när jag tyckte det var som gråast sprack himlen upp och solen började skina så smått.Liten är på benen igen och ville åka skridskor. Så vi sparkade bort till isplanen och "rillade" lite. Det är bara tredje gången hon åker, men det funkade jättebra.

Sedan gick vi och tog en fika på favoritbutiken Jojo. Där träffade jag en trevlig tjej som bor på Linneagården :)
Och eftersom jag ej kunde hämta ut sakerna jag beställt på Englamaria igår, gjorde jag det idag. Beställde lite småpjöller som är roligt att ha...
...En välkomnande ängel...

... tråkiga fönsterkuvert ser trevligare ut i en sån här kan jag tänka mig...

...en liten emaljbunke för smått och gott.
Troligtvis blir det blommor i den närmare våren.
Ha en bra lördagkväll!
Kram Gunilla

fredag 11 januari 2008

Får jag lov att presentera...

Nalle, 45 år...trogen följeslagare genom livet. Ibland kan man känna sig så här...lite luggsliten och tuktad av livets villervalla, men ändå oändligt älskad.
Idag har vi en s.k. blues-dag här hemma. Liten har magsjuka, vädret är grått, jag kan ej hämta mitt paket från Englamaria.
Jag får ta mig en fika innan jag skrubbar toan.
Men jag är obotlig optimist...Ljuset kommer snart, och med det den underbara vårvintern vi har här uppe i Jämtland. Och så har jag fått kontakt med en god vän jag ej träffat på över 20 år!!! Det är häftigt!

Ha en skön helg alla underbara människor!

Kram från Gunilla

torsdag 10 januari 2008

Spänningen är olidlig...

Så här innan tjugodag KNUT sätter jag in en hälsning och ett några år gammalt foto på Liten som härmed meddelar: Att vinnaren i Litens "fototävling" är....
Johanna från hannis hem!!!
GRATTIS, GRATTIS.
En present kommer att skickas inom kort.
Liten knäppte 68 st. bilder.
Godnatt och kram till Er alla.

Och tusen tack alla som skickade in svar...det här var ju riktigt kul det :) Får komponera fler tävlingar vad det lider.


tisdag 8 januari 2008

Drömmer om ljusare tider...

Nu är julen utstädad och jag känner förhoppning om en ljusare tid framöver. Det känns skönt, för jag är så trött för tillfället. Njuter för fullt av att kika in hos Er alla och få små vitaminijektioner här och var. Köpte denna bok igår. Skön att bläddra i när man ligger i sängvärmen. Visserligen brukar jag ibland krypa ner med lap-topen, men då får jag förvänta mig vissa invändningar från min man...Ja, ni vet hur det är.
Godnatt och kram alla underbara människor, och tack för att ni ibland lämnar små avtryck bland kommentarerna...det gör mig så glad :D

söndag 6 januari 2008

Grindelunda sett ur Litens perspektiv samt TÄVLING.

Mamma...nu har jag knäppt några bilder som du kan lägga ut på din blogg, sa Maja häromkvällen.Syrrans glasfigurer samt noteringshäfte...
...en hockeyhjälm prydligt lagd på stolen i hallen...

...suddig nalle sittandes på korgen...


Två små fötter på trasmatta!
Nu utlyser Liten och jag en tävling:
Frågan är...
Hur många kort tog Maja?
1. 123 st.
x. 35 st.
2. 68 st.
Mejla ditt svar, namn och adress till gunilla.backlund@telia.com senast den 10 januari kl. 18.00.
Först öppnade rätta svar får en överraskning hemskickad med posten.
Godnatt och kram från en trött Gunilla som varit på konfirmation hela dagen...jobbat, samt haft en brorsdotter som konfat sig (smaskigt fika blev vi bjudna på :)

fredag 4 januari 2008

Gamla lakan, spetsar, brodyr och en tillfnissad pall

Ville bara visa Er dopklänningen jag sydde till liten Majas dop år 2001. Jag använde min mormors vackra sänglinne. Innan lakanen blev en klänning fick de pryda fönstret som gardiner.
En närmare bild på den vackra hålsömmen med vindruvsklasar och rankor.
En bortglömd skatt återfann jag på hyllan i tvättstugan. Det är kära mors gamla spetsar och brodyr som jag totalt glömt bort. Får se om jag blir kreativ framöver och syr lite.
Återigen blev en pall fixad, nu med vit färg och Jordemors vackra ulldyna. Den här pallen bor i Litens rum. Häromkvällen undrade maken om vi kanske skulle börja chatta istället för att träffas In Real Life så att säga. Vet ej vad han menade...kanske han tycker att jag tillbringar lite för mycket tid vid datorn :)
Nu ska jag hälsa på en sväng hos Er innan jag ska pussa på gubben lite.
Kram på Er alla från Gunilla och ha en skön fredagkväll.

torsdag 3 januari 2008

Änglapost

Idag när jag kom hem från jobbet hade jag fått post från min makes kusin. Vilken överraskning :) Tusen tack Jennie för den söta lilla änglaasken. Ja, det stämmer nog det...att Du är en ängel. Precis som Din mor säger Jens.
Kram
Oj...har blivit utmanad av lily of the valley.
Jag testar väl då.
Regler:
1. Länka till den som utmanat Dig.
2. Berätta sju sanningar om Dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av Ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till den Du utmanat.
7 sanningar om mig...gulp!
1. Är kristen. Jobbar sedan 14 år som församlingsassistent i kyrkan, men är sjuksköterska i botten..(varför säger man egentligen så...i botten???)
2. Kör hellre min Harley-Davidson än sätter mig på en häst.
3. Älskar att fika och att tända ljus.
4. Min "drog" är inredningstidningar. Men nu sedan jag "träffat" alla Er här i cyberrymden så är jag konstant hög av alla underbara hem jag kikar in i :)
5. Många tycks tro att jag inte kan bli arg...att jag alltid är snäll och glad.
FEL, FEL, FEL.
Jag river ifrån rejält när det behövs. Fråga min kära familj!
6. Sjunger gärna, gillar all slags musik, framförallt blues och gospel.
7. Gråter väldigt lätt. Både av glädje och sorg.
Så, det var lite om mig. Nu utmanar jag följande...med stor risk för att ni redan blivit utmanade av någon annan.
Lantliga drömmar, Villa Grå, Henna, Hannis hem,
Beas barnslikheter, Gammelbyn och faster atta.
Må så gott allesammans.
Kram från Gilla

tisdag 1 januari 2008

Gott Nytt År 2008

Nyåret valde vi att fira i grillkåtan. För att få den rätta stämningen i vinternatten tände jag massor av marschaller och ljus för att visa vägen. Välkommen att kika in i vår grillkåta...ännu är ej elden tänd, men levande ljus lyser upp för Er.
När man är 6 år är det inte så lätt att hålla sig vaken alla gånger, trots att det är så spännande.

...sen blev det allt annat än lugnt när fyrverkerierna detonerade runt öronen vid
tolvslaget. Tyvärr var det sånt smällande så jag hörde aldrig kyrkklockan slå tolv.
God fortsättning på det nya året
önskar jag Er alla.
Kram från Gunilla