torsdag 27 mars 2008

På påskdagen fyllde jag 45 år. Födelsedagen tillbringade jag mestadels i sängen med över 39 graders feber...stackars mig ;) orkade inte ens vara trevlig. som tur var fixade liten Maja och maken tårta.
Min svägerska och familj grattade med dessa underbara knölar av Lilja och Dahlia.
Fick också ett par schyssta jeans i baggy-stil av familjen. Ljuslykta!!!/skål (iittala) och bok av svärmor och svärfar. Samt en ny kökshandduk till samlingen, av äldsta bebisen.

Börjar känna mig bättre, men har fortf. feber, och så har jag som grädde på moset fått en härlig hosta, så jag håller familjen vaken om nätterna. Därför får jag nattvandra och leta andra sängar att slagga i så att jag inte stör alltför mycket.
Sköt om er allihopa.
Vi "ses"! Kram Gunilla

lördag 22 mars 2008

Bäst & pest

Har blivit utmanad av Rost & rosor i "bäst & pest"Bäst i alla kategorier är ju denna fyrklöver av fina tjejer som finns i familjen...
...men ska jag välja något här hemma så är det nog vår toa som är det fräschaste rummet i huset. Lättstädat till tusen. Badkaret tog vi bort när vi renoverade, och det kan jag sakna. Men vi har planer på sikt att ordna till tvättstugan och där få plats med badkar.



Ett annan favorit är vår härliga altan. Hade tyvärr inga bra sommarbilder, men här brukar vi må gott bland blommor, hängmattor, korgstolar m.m.
När sommaren kommer hit till norra Jämtland kommer ni att få se hur vi har det.

Det utrymme i vårt hem som är mest "pestigt" och i behov av renovering är vårt Pippi Långstrump-kök.
Men det är trots alla färger mig väldigt kärt, och vi trivs bra i alla fall.
Men nog skulle det vara härligt med nytt. Framför allt väldigt lättskött. Vi kommer dock att renovera det i tidstypisk stil när det blir dags för det, med sneda luckor i sent 40-tals stil.
Men att bo i ett gammalt hus innebär s.g.s ständig renovering, och det är charmen i sig.
Blir man någonsin klar...???

Ha en skön påskafton kära vänner.
Kram från Gunilla i Grindelunda

fredag 21 mars 2008

En GLAD PÅSK tillönskas Er alla Från Grindelunda stuga

söndag 16 mars 2008

Förvirrade jag glömde att berätta om den roliga öppet kyrkisdagen i Alanäs igår lördag.13 barn och 10 vuxna kom och pysslade, sjöng samt FIKADE.
Toppenkul!!
Vidare visade STRÖMBRYTARNA www.strombrytarna.se vart skåpet skulle stå vid armbrytartävlingen Northern Arms i Arjeplog igår. Många medaljer blev det.
Käre maken knep ett brons, bröt ner finske världsmästaren (vet ej hans namn) och "Nisse" tog 5 medaljer bl.a. 1 guld i vä.!!!
Hej då igen!

Söndagsutflykt till Linneagården

Ett trevligt besök på loppis.
De äldsta döttrarna och jag åkte en sväng till Madelene. Mysigt med loppis och fika.

Jag är mycket förtjust i färgat glas. Speciellt grönt och rosa. Hittade detta på Linneagården. Och min vana trogen pluttar jag ljus i det jag köpt.

En vacker kristalljusstake blev också min.

Samt dessa läckra kaffekoppar. Kaffet smakade alldeles utmärkt ur dem.
I morgon bitti åker jag till Härnösand igen. Vi ska spela påskspel...
Jag har fått den eminenta rollen som Mästaren själv. Det är OK...bara ni inte gisslar mig för hårt sa jag till mina medspelare.
Nu är det alltså inte bara Ola Salo som får spela Jesus..utan även jag. (Måste bara fixa ett schysst skägg)
Ska bli spännande att se hur det går.
Vi ses snart igen. Kramelikram från Gunilla!
Förresten...F...Liten blev jätteglad över de fina spännena och snoddarna från Ditt lotteri.
KRAM!

lördag 15 mars 2008

A room with a view.

Eländes elände vilket själsdödande väder det varit under veckan som gått. I H-sand har det regnat varje dag. Men de är så snälla mot mig på min praktikplats. Har träffat många trevliga och roliga människor. Så här är utsikten från mitt fönster. Tämligen grå på dessa bilder, men förhoppningsvis dyker solen upp så småningom. Det har blivit mycket tid för läsande av böcker under veckan som gått. Riktigt skönt att bara få "vara".
Tog en tur på stan och hittade denna påskiga kökshandduk på Åhléns i H-sand. Jag gillar kökshanddukar med roliga mönster :)

...och en liten prillig höna fann jag på en trevlig blomsteraffär.
Det är så skönt att vara hemma i helgen. Ikväll blir det Melodifestival. Har ingen favorit. Men i Let´s dance har jag svårt...mina två favoriter är Tony och Tina.Om de kunde få vinna båda två...suck
I morgon skall jag till Linneagården på loppis. Det ser jag fram mot.
Ha en skön lördagkväll...Kram från Gunilla

söndag 9 mars 2008

Resumé av sportlovet

Titta...minsann ser man inte TAKDROPP? Hoppet är inte ute alltså. Det kommer en vår även hit till norra Jämtland. Fast jag ska ju inte klaga egentligen. Pic-nic i det vita är inte heller så dumt.
Mellan varven har jag städat, bakat, tvättat och donat på min ledighet.
Det är väl inte så att jag curlar inför min stundande praktik och jag inte kommer att finnas på plats hemma??? Hemska tanke...
Nåväl...olivbrödet är ändå slut nu, så de får reda sig här hemma i veckan. Och det kommer att gå alldeles utmärkt utan mitt tjat...det är kanske så att det blir lite lugnt och skönt för familjen. Det är bara nyttigt att längta efter varandra.
Liten blev stor...7 år igår på INTERNATIONELLA KVINNODAGEN.
Liten är en mycket bestämd tjej som jag tror kommer att kämpa på barrikaderna för oss brudar :) Grattis grattis!

Har nyss tagit en god kopp kaffe efter att jag jobbat i kyrkan en sväng idag. Kul med så mycket barn... läge för improvisationer, och det är underbart.
Är lite pirrigt förväntansfull inför min praktik. Åker i morgon till Härnösand. Skall praktisera med en diakon där. Och om allt går som jag tänkt tänker jag plugga till hösten...till just diakon.
Må så gott alla. Gör ett inlägg i slutet av veckan om mina bravader som praktikant. Och varsågod, ta ett litet fågelägg ur boet så länge.
Kramar från Gunilla

onsdag 5 mars 2008

Jag fortsätter att drömma om det som komma skall. Håller som bäst på att "kladda" på färg på våra altanstolar. Vilken färg?...vitt blir det. Jag som annars är så färggrann av mig målar nu stolarna vita. Ser det framför mig mot allt det gröna, rosa och vita som jag är särkilt svag för sommartid. Bläddrar också bland Gudruns härliga textilier och trädgårdstips inför våren i "trädgård och blommor".
Här ett litet gulligt broderi i Jämtlandssöm som äldsta dottern gjort i slöjden för några år sedan.

Har lånat detta örngott på obestämd framtid då det är så vackert och skirt i sin enkelhet...och vitt, rosa och grönt!!
Malva...hör av Dig om Du vill ha tillbaka det.


Den 16:e mars skall jag lätt till Linneagården på Loppis.
Så spännande!!!

Sköt om Er!
Kramar från Gunilla

lördag 1 mars 2008

Nu tycker jag faktiskt att det räcker...

...med snö för i år!!! Känns lite tröstlöst att det blir tokvinter nu. Det finns så att det räcker för skoteråkandet i alla fall...så det så!!!
Men att tända ljus, njuta av ranunklar, tulpaner och ulligt gulligt hjärta (från Linneagården) är inte helt fel. Och nu har jag också sportlov :) underbart skönt!

Vi är många som fyller år i mars, så jag fick ett energiryck här på förmiddagen och bakade bullar. Det händer inte så ofta, så det kan vara värt att dokumenteras. Nu finns det bullar i alla fall...ett tag.
Köpte så härliga formar på Jojo. Bredvid bunken anas en handduk från Gudrun Sjödén. Gillar hennes bohemiska inredningsstextilier.


Ha en skön helg allesammans!
Kram från Gunilla